Nabeschouwing Juventus - Sampdoria (2-1) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 29 december 2018 - 12:30 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Juventus het zaterdag 29 december 2018 om 12:30 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadium in Torino.

Via de Juventus - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Juventus - Sampdoria (2-1)

Het Serie A duel tussen Juventus en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Paolo Valeri geëindigd in een 2-1 overwinning voor Juventus. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Juventus kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Cristiano Ronaldo. Een benutte penalty van F. Quagliarella in de 33e minuut zorgde er even later voor dat Sampdoria weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 65e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Cristiano Ronaldo van Juventus die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paolo Valeri, waardoor Juventus dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Juventus - Sampdoria 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Juventus - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Juventus Doelpunt Cristiano Ronaldo met assist van P. Dybala Juventus 1-0
33' Penalty Sampdoria Penalty F. Quagliarella Sampdoria 1-1
36' Gele kaart Juventus Gele kaart voor B. Matuidi Juventus
37' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor A. Ferrari Sampdoria
65' Penalty Juventus Penalty Cristiano Ronaldo Juventus 2-1
67' Wissel Sampdoria Wissel G. Defrel voor G. Caprari Sampdoria
69' Wissel Juventus Wissel F. Bernardeschi voor M. Mandžukić Juventus
71' Gele kaart Juventus Gele kaart voor D. Rugani Juventus
72' Wissel Sampdoria Wissel R. Saponara voor G. Ramírez Sampdoria
82' Wissel Juventus Wissel Douglas Costa voor B. Matuidi Juventus
82' Wissel Sampdoria Wissel J. Jankto voor A. Ekdal Sampdoria
92' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor R. Saponara Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Juventus - Sampdoria
Opstellingen Juventus - Sampdoria
De opstellingen van Juventus en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Juventus gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.