Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-2) || Serie A 2018/2019

Zaterdag 29 december 2018 - 18:00 uur

In de Serie A 2018/2019 neemt Napoli het zaterdag 29 december 2018 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-2)

Het Serie A duel tussen Napoli en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Giampaolo Calvarese geëindigd in een 3-2 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door A. Milik, waarmee Napoli met 1-0 de leiding nam. Bologna kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Santander, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette A. Milik zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Napoli de leiding in de wedstrijd nam.

Na 80 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Danilo de 2-2 maakte voor Bologna. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Napoli dat in de 88e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Mertens de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Giampaolo Calvarese bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Napoli.

LIVE Napoli - Bologna 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van D. Mertens Napoli 1-0
25' Gele kaart Bologna Gele kaart voor E. Pulgar Bologna
37' Doelpunt Bologna Doelpunt F. Santander met assist van R. Palacio Bologna 1-1
42' Wissel Bologna Wissel D. Falcinelli voor F. Santander Bologna
46' Gele kaart Bologna Gele kaart voor S. De Maio Bologna
51' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van K. Malcuit Napoli 2-1
58' Wissel Napoli Wissel Fabián Ruiz voor S. Verdi Napoli
68' Wissel Napoli Wissel Mário Rui voor F. Ghoulam Napoli
71' Wissel Bologna Wissel Á. Nagy voor M. Svanberg Bologna
79' Wissel Bologna Wissel R. Orsolini voor A. Poli Bologna
80' Gele kaart Napoli Gele kaart voor K. Malcuit Napoli
80' Doelpunt Bologna Doelpunt Danilo met assist van E. Pulgar Bologna 2-2
83' Wissel Napoli Wissel A. Ounas voor José Callejón Napoli
88' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van Fabián Ruiz Napoli 3-2
94' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Allan Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Bologna
Opstellingen Napoli - Bologna
De opstellingen van Napoli en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bologna zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Bologna

Napoli en Bologna treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Giampaolo Calvarese en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Bologna in de Serie A vond plaats op 28 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Napoli 11
Winst Bologna 4
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Napoli op een 2e positie staat, terwijl we Bologna terugvinden op de 18e plaats.