Nabeschouwing Ethiopia - Lesotho (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zondag 24 maart 2024 - 13:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Ethiopia het zondag 24 maart 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Lesotho. De wedstrijd wordt gespeeld in Addis Ababa Stadium in Addis Abeba.

Via de Ethiopia - Lesotho live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ethiopia - Lesotho (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Ethiopia en Lesotho is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ethiopia. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Lehlohonolo Fothoane, waarmee Lesotho met 0-1 de leiding nam. Ethiopia kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Chernet Gugsa, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette Canaan Markneh zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ethiopia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Ethiopia dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Ethiopia - Lesotho 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ethiopia - Lesotho teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Lesotho Doelpunt Lehlohonolo Fothoane Lesotho 0-1
35' Wissel Lesotho Wissel Sera Motebang voor Tsepang Sefali Lesotho
45' Gele kaart Lesotho Gele kaart voor L. Fothoane Lesotho
51' Doelpunt Ethiopia Doelpunt Chernet Gugsa Ethiopia 1-1
55' Gele kaart Lesotho Gele kaart voor Rethabile Rasethuntsa Lesotho
61' Doelpunt Ethiopia Doelpunt Canaan Markneh Ethiopia 2-1
62' Gele kaart Lesotho Gele kaart voor Lesotho
70' Wissel Lesotho Wissel T. Bereng voor L. Fothoane Lesotho
70' Wissel Lesotho Wissel T. Lesaoana voor Tsepo Toloane Lesotho
80' Wissel Lesotho Wissel Tumelo Khutlang voor Katleho Makateng Lesotho
88' Gele kaart Lesotho Gele kaart voor L. Lebokollane Lesotho
96' Gele kaart Ethiopia Gele kaart voor Ethiopia
Video hoogtepunten en samenvatting Ethiopia - Lesotho
Opstellingen Ethiopia - Lesotho

Voorbeschouwing Ethiopia - Lesotho

Ethiopia en Lesotho treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024.

De vorige ontmoeting tussen Ethiopia en Lesotho in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 21 maart 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Lesotho. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Lesotho favoriet. 1 keer wist de ploeg van Ethiopia te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Ethiopia. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.