Nabeschouwing Frankrijk - Chile (3-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 21:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Frankrijk het dinsdag 26 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Chile. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Vélodrome in Marseille.

Via de Frankrijk - Chile live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Frankrijk - Chile (3-2)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Frankrijk en Chile is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 3-2 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Núñez, waarmee Chile met 0-1 de leiding nam. France kwam in de 18e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Youssouf Fofana, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 25e minuut zette Randal Kolo Muani zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee France de leiding in de wedstrijd nam.

Na 72 minuten werd de voorsprong voor France vergroot nadat Olivier Giroud de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Chile dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat D. Osorio de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Frankrijk.

LIVE Frankrijk - Chile 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Frankrijk - Chile teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Chile Doelpunt M. Núñez met assist van M. Isla Chile 0-1
11' Wissel France Wissel J. Koundé voor Jonathan Clauss France
18' Doelpunt France Doelpunt Youssouf Fofana met assist van Kylian Mbappé France 1-1
25' Doelpunt France Doelpunt Randal Kolo Muani met assist van Theo Hernández  France 2-1
44' Wissel France Wissel Mattéo Guendouzi voor Eduardo Camavinga France
67' Wissel Chile Wissel B. Brereton voor E. Vargas Chile
72' Doelpunt France Doelpunt Olivier Giroud met assist van Randal Kolo Muani France 3-1
76' Wissel Chile Wissel E. Pavez voor R. Echeverría Chile
77' Wissel Chile Wissel M. Bolados voor A. Sánchez Chile
82' Doelpunt Chile Doelpunt D. Osorio Chile 3-2
83' Wissel France Wissel Marcus Thuram voor Olivier Giroud France
83' Wissel France Wissel M. Diaby voor Randal Kolo Muani France
88' Wissel Chile Wissel M. Catalán voor I. Lichnovsky Chile
88' Wissel Chile Wissel N. Fernández voor M. Isla Chile
88' Wissel Chile Wissel C. Pérez voor M. Núñez Chile
Video hoogtepunten en samenvatting Frankrijk - Chile
Opstellingen Frankrijk - Chile
De opstellingen van Frankrijk en Chile zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Frankrijk gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Chile zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Frankrijk - Chile

Frankrijk en Chile treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Frankrijk en Chile elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.