Nabeschouwing Oostenrijk - Turkije (6-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Oostenrijk het dinsdag 26 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Turkije. De wedstrijd wordt gespeeld in Ernst-Happel-Stadion in Wien.

Via de Oostenrijk - Turkije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Oostenrijk - Turkije (6-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Oostenrijk en Turkije is onder leiding van scheidsrechter Daniele Chiffi geëindigd in een 6-1 overwinning voor Oostenrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Austria kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Xaver Schlager. Een benutte penalty van Hakan Çalhanoğlu  in de 25e minuut zorgde er even later voor dat Turkey weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 44e minuut zette Michael Gregoritsch zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Austria de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de voorsprong voor Austria vergroot nadat Michael Gregoritsch de 3-1 wist te scoren. In de 59e minuut werd de stand op 4-1 gezet na een benutte penalty van Austria speler Michael Gregoritsch. In de 78e minuut werd de stand op 5-1 gezet na een benutte penalty van Austria speler Christoph Baumgartner. Namens Austria mocht Maximilian Entrup in de 95e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 6-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniele Chiffi bij een 6-1 eindstand in het voordeel van Oostenrijk.

LIVE Oostenrijk - Turkije 6-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Oostenrijk - Turkije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Austria Doelpunt Xaver Schlager met assist van Christoph Baumgartner Austria 1-0
25' Penalty Turkey Penalty Hakan Çalhanoğlu  Turkey 1-1
31' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Hakan Çalhanoğlu  Turkey
44' Doelpunt Austria Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Xaver Schlager Austria 2-1
48' Doelpunt Austria Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Romano Schmid Austria 3-1
58' Konrad Laimer Austria
59' Penalty Austria Penalty Michael Gregoritsch Austria 4-1
61' Wissel Turkey Wissel Yunus Akgün voor İrfan Can Kahveci Turkey
61' Wissel Turkey Wissel Orkun Kökçü voor Salih Özcan Turkey
62' Wissel Turkey Wissel Barış Alper Yılmaz voor Kerem Aktürkoğlu Turkey
70' Wissel Austria Wissel Alexander Prass voor Phillipp Mwene Austria
74' Gele kaart Austria Gele kaart voor Alexander Schlager Austria
74' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Arda Güler Turkey
74' VAR: Afgekeurd doelpunt Barış Alper Yılmaz Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Barış Alper Yılmaz Turkey
76' Stefan Posch Austria
78' Penalty Austria Penalty Christoph Baumgartner Austria 5-1
78' Wissel Turkey Wissel Zeki Çelik voor Cenk Özkacar Turkey
78' Wissel Turkey Wissel Abdülkadir Ömür voor Arda Güler Turkey
80' Gele kaart Austria Gele kaart voor Stefan Posch Austria
80' Gele kaart Turkey Gele kaart voor Orkun Kökçü Turkey
81' Wissel Austria Wissel Andreas Weimann voor Romano Schmid Austria
82' Wissel Austria Wissel Maximilian Entrup voor Michael Gregoritsch Austria
82' Wissel Austria Wissel Patrick Wimmer voor Christoph Baumgartner Austria
87' Wissel Turkey Wissel İsmail Yüksek voor Hakan Çalhanoğlu  Turkey
88' Wissel Austria Wissel Flavius Daniliuc voor Kevin Danso Austria
88' Wissel Austria Wissel Muhammed Cham voor Konrad Laimer Austria
95' Doelpunt Austria Doelpunt Maximilian Entrup met assist van Patrick Wimmer Austria 6-1
Video hoogtepunten en samenvatting Oostenrijk - Turkije
Opstellingen Oostenrijk - Turkije
De opstellingen van Oostenrijk en Turkije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Oostenrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Turkije zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Oostenrijk - Turkije

Oostenrijk en Turkije treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Chiffi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Oostenrijk en Turkije in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 30 maart 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.