Nabeschouwing Ierland - Zwitserland (0-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 20:45 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Ierland het dinsdag 26 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld in Aviva Stadium in Dublin.

Via de Ierland - Zwitserland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ierland - Zwitserland (0-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Ierland en Zwitserland is onder leiding van scheidsrechter Paweł Raczkowski geëindigd in een 0-1 overwinning voor Zwitserland. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Xherdan Shaqiri, waarmee Switzerland met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Zwitserland.

LIVE Ierland - Zwitserland 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ierland - Zwitserland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Switzerland Doelpunt Xherdan Shaqiri Switzerland 0-1
46' Wissel Switzerland Wissel Remo Freuler voor Granit Xhaka  Switzerland
57' Wissel Republic of Ireland Wissel Matt Doherty voor Andrew Omobamidele Republic of Ireland
57' Wissel Republic of Ireland Wissel A. Idah voor Mikey Johnston Republic of Ireland
57' Wissel Republic of Ireland Wissel Will Smallbone voor J. Knight Republic of Ireland
59' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor Silvan Widmer Switzerland
65' Wissel Switzerland Wissel Dereck Kutesa voor Dan Ndoye Switzerland
65' Wissel Switzerland Wissel Kevin Mbabu voor Silvan Widmer Switzerland
65' Wissel Switzerland Wissel Denis Zakaria voor Vincent Sierro Switzerland
75' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor Nico Elvedi Switzerland
76' Wissel Switzerland Wissel Noah Okafor voor Xherdan Shaqiri Switzerland
79' Wissel Republic of Ireland Wissel Callum ODowda voor Robbie Brady Republic of Ireland
79' Wissel Republic of Ireland Wissel Mark Sykes voor Sammie Szmodics Republic of Ireland
80' Wissel Switzerland Wissel Becir Omeragic voor F. Schär Switzerland
85' Gele kaart Republic of Ireland Gele kaart voor S. Coleman Republic of Ireland
87' Wissel Republic of Ireland Wissel Finn Azaz voor Josh Cullen Republic of Ireland
Video hoogtepunten en samenvatting Ierland - Zwitserland
Opstellingen Ierland - Zwitserland
De opstellingen van Ierland en Zwitserland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ierland gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Zwitserland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Stephen Kenny
Formatie 3-4-2-1
Coach Murat Yakin
Voorbeschouwing Ierland - Zwitserland

Ierland en Zwitserland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paweł Raczkowski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ierland en Zwitserland elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.