Nabeschouwing Finland - Estland (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 18:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Finland het dinsdag 26 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in Helsingin olympiastadion in Helsingfors.

Via de Finland - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Finland - Estland (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Finland en Estland is onder leiding van scheidsrechter Mads-Kristoffer Kristoffersen geëindigd in een 2-1 overwinning voor Finland. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Fredrik Jensen van Finland via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 30 minuten was het Fredrik Jensen die Finland op een 1-0 voorsprong zette. Een eigen doelpunt van K. Hein zorgde ervoor dat Finland in de 38e minuut op 2-0 kwam te staan.

In de 62e minuut was het Estonia dat op een 2-1 voorsprong kwam na een goal van Alex Tamm, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mads-Kristoffer Kristoffersen, waardoor Finland dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Finland - Estland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Finland - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Penalty gemist Finland Penalty gemist Fredrik Jensen Fredrik Jensen Finland
30' Doelpunt Finland Doelpunt Fredrik Jensen Finland 1-0
38' Eigen doelpunt Finland Eigen doelpunt K. Hein Finland 2-0
46' Wissel Estonia Wissel Mihkel Ainsalu voor Martin Vetkal Estonia
46' Wissel Finland Wissel Matti Peltola voor Kaan Kairinen Finland
58' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Märten Kuusk Estonia
62' Doelpunt Estonia Doelpunt Alex Tamm met assist van H. Anier Estonia 2-1
63' Wissel Finland Wissel Nikolai Alho voor Pyry Soiri Finland
63' Wissel Finland Wissel Daniel Håkans voor Robin Lod Finland
68' Wissel Estonia Wissel Mark Anders Lepik voor Alex Tamm Estonia
69' Wissel Estonia Wissel Vlasiy Sinyavskiy voor Artur Pikk Estonia
69' Wissel Estonia Wissel K. Palumets voor Markus Poom Estonia
76' Wissel Finland Wissel Teemu Pukki voor Benjamin Källman Finland
77' Wissel Finland Wissel Joel Pohjanpalo voor Oliver Antman Finland
77' Wissel Finland Wissel Rasmus Schüller voor Matti Peltola Finland
83' Gele kaart Finland Gele kaart voor Joel Pohjanpalo Finland
88' Wissel Estonia Wissel Konstantin Vassiljev  voor Markus Soomets Estonia
88' Wissel Estonia Wissel Kaspar Laur voor K. Hussar Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Finland - Estland
Opstellingen Finland - Estland
De opstellingen van Finland en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Finland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Estland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Markku Kanerva
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Finland - Estland

Finland en Estland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mads-Kristoffer Kristoffersen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Finland en Estland in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 12 januari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Estland. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Estland favoriet. 2 keer wist de ploeg van Finland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Finland. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.