Nabeschouwing Iran - Burkina Faso (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 5 januari 2024 - 15:30 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Iran het vrijdag 5 januari 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Burkina Faso. De wedstrijd wordt gespeeld in Azadi Stadium in Teheran.

Via de Iran - Burkina Faso live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Iran - Burkina Faso (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Iran en Burkina Faso is onder leiding van scheidsrechter Yousif Saeed Hasan geëindigd in een 2-1 overwinning voor Iran. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Mohamed Konaté, waarmee Burkina Faso met 0-1 de leiding nam. Iran kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mehdi Taremi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 70e minuut zette Omid Ebrahimi zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Iran de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Yousif Saeed Hasan, waardoor Iran dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Iran - Burkina Faso
2
1
1
1
LIVE Iran - Burkina Faso 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Iran - Burkina Faso teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Burkina Faso Doelpunt Mohamed Konaté Burkina Faso 0-1
45' Doelpunt Iran Doelpunt Mehdi Taremi Iran 1-1
46' Wissel Iran Wissel Ali Gholizadeh voor Alireza Jahanbakhsh Iran
46' Wissel Iran Wissel Payam Niazmand voor Alireza Beiranvand Iran
46' Wissel Iran Wissel Morteza Ebrahimi voor Saeid Ezatolahi Iran
46' Wissel Iran Wissel Karim Ansarifard voor Shahriar Moghanlou Iran
46' Wissel Iran Wissel Amir Asadi voor Mehdi Taremi Iran
46' Wissel Iran Wissel Mohsen Ghaedipour voor Mehdi Taremi Iran
46' Wissel Iran Wissel Roozbeh Cheshmi voor Saman Ghoddos Iran
46' Wissel Iran Wissel Mehdi Ghayedi voor Mohammad Mohebi Iran
46' Wissel Iran Wissel Shoja Khalilzadeh voor Hossein Kanaani Iran
46' Wissel Iran Wissel Mohsen Yousefi voor Sadegh Moharrami Iran
66' Gele kaart Burkina Faso Gele kaart voor Adamo Nagalo Burkina Faso
70' Doelpunt Iran Doelpunt Omid Ebrahimi Iran 2-1
87' Gele kaart Iran Gele kaart voor Karim Ansarifard Iran
92' Gele kaart Iran Gele kaart voor Ehsan Hajsafi   Iran
Video hoogtepunten en samenvatting Iran - Burkina Faso
Opstellingen Iran - Burkina Faso

Voorbeschouwing Iran - Burkina Faso

Iran en Burkina Faso treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Yousif Saeed Hasan en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Iran en Burkina Faso elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.