Nabeschouwing Kenya - Zimbabwe (3-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 16:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Kenya het dinsdag 26 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Zimbabwe.

Via de Kenya - Zimbabwe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kenya - Zimbabwe (3-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Kenya en Zimbabwe is onder leiding van scheidsrechter Godfrey Nkhakananga geëindigd in een 3-1 overwinning voor Kenya. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Joseph Okumu  zette Zimbabwe op een 0-1 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Kenya kwam in de 46e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Michael Olunga, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut kreeg Teenage Hadebe van Zimbabwe voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Zimbabwe de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 63e minuut was het Kenya dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Michael Olunga. In de 73e minuut moest Kenya verder met een man minder, nadat Richard Odada een tweede gele kaart kreeg. Na 87 minuten kwam Kenya op een veiligere 3-1 voorsprong na een goal van Michael Olunga.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Kenya.

Wedstrijdstatistieken Kenya - Zimbabwe
3
1
LIVE Kenya - Zimbabwe 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kenya - Zimbabwe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Zimbabwe Eigen doelpunt Joseph Okumu  Zimbabwe 0-1
6' Gele kaart Zimbabwe Gele kaart voor Teenage Hadebe Zimbabwe
26' Wissel Kenya Wissel Kenneth Muguna voor Chrispine Erambo Kenya
46' Doelpunt Kenya Doelpunt Michael Olunga met assist van A. Masika Kenya 1-1
53' Gele kaart Kenya Gele kaart voor Richard Odada Kenya
56' Tweede gele kaart Zimbabwe Tweede gele kaart voor Teenage Hadebe Zimbabwe
63' Doelpunt Kenya Doelpunt Michael Olunga Kenya 2-1
64' Wissel Zimbabwe Wissel Brendan Galloway voor Junior Makunike Zimbabwe
70' Wissel Kenya Wissel Amos Nondi voor Daniel Anyembe Kenya
73' Tweede gele kaart Kenya Tweede gele kaart voor Richard Odada Kenya
78' Wissel Zimbabwe Wissel T. Maswanhise voor Macauley Bonne Zimbabwe
87' Doelpunt Kenya Doelpunt Michael Olunga Kenya 3-1
92' Wissel Kenya Wissel Kaycie Odhiambo voor A. Masika Kenya
92' Wissel Kenya Wissel J. Avire voor Rooney Onyango Kenya
94' Gele kaart Kenya Gele kaart voor Collins Sichenje Kenya
92' Wissel Kenya Wissel Collins Sichenje voor V. Mahiga Kenya
95' Wissel Zimbabwe Wissel Joey Phuthi voor Walter Musona Zimbabwe
Video hoogtepunten en samenvatting Kenya - Zimbabwe
Opstellingen Kenya - Zimbabwe
De opstellingen van Kenya en Zimbabwe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.