Nabeschouwing Nigeria - Ghana (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 22 maart 2024 - 17:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Nigeria het vrijdag 22 maart 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Ghana.

Via de Nigeria - Ghana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nigeria - Ghana (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Nigeria en Ghana is onder leiding van scheidsrechter Redouane Jiyed geëindigd in een 2-1 overwinning voor Nigeria. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. Cyriel Dessers maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Nigeria vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 56e minuut moest Jerome Opoku van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Redouane Jiyed een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Ghana verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Nigeria via een goal van Ademola Lookman in de 84e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Jordan Ayew  zette Ghana even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Redouane Jiyed toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Redouane Jiyed, waardoor Nigeria dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Nigeria - Ghana 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nigeria - Ghana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Gele kaart Nigeria Gele kaart voor Bruno Onyemaechi Nigeria
37' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Salis Abdul Samed  Ghana
38' Penalty Nigeria Penalty Cyriel Dessers Nigeria 1-0
46' Wissel Ghana Wissel Ebenezer Annan voor Iddrisu Baba Ghana
46' Wissel Ghana Wissel Tariq Lamptey  voor Patrick Kpozo Ghana
56' Rode kaart Ghana Rode kaart voor Jerome Opoku Ghana
63' Wissel Ghana Wissel Kasim Adams voor Amankwah Forson Ghana
72' Wissel Nigeria Wissel Raphael Onyedika voor Wilfred Ndidi Nigeria
72' Wissel Nigeria Wissel Moses Simon voor Cyriel Dessers Nigeria
79' Wissel Nigeria Wissel Ademola Lookman voor Benjamin Tanimu Nigeria
84' Doelpunt Nigeria Doelpunt Ademola Lookman met assist van Alex Iwobi Nigeria 2-0
85' Wissel Nigeria Wissel Jamilu Collins voor Bruno Onyemaechi Nigeria
88' Gele kaart Nigeria Gele kaart voor Jamilu Collins Nigeria
95' Penalty Ghana Penalty Jordan Ayew  Ghana 2-1
96' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Tariq Lamptey  Ghana
94' Wissel Ghana Wissel Abdul Fatawu Issahaku voor Ernest Nuamah Ghana
95' Wissel Ghana Wissel Ibrahim Osman voor Jordan Ayew  Ghana
Video hoogtepunten en samenvatting Nigeria - Ghana
Opstellingen Nigeria - Ghana
De opstellingen van Nigeria en Ghana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nigeria gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Ghana zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.