Nabeschouwing Noorwegen - Tsjechië (1-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 22 maart 2024 - 18:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Noorwegen het vrijdag 22 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Tsjechië. De wedstrijd wordt gespeeld in Ullevaal Stadion in Oslo.

Via de Noorwegen - Tsjechië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noorwegen - Tsjechië (1-2)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Noorwegen en Tsjechië is onder leiding van scheidsrechter Willy Delajod geëindigd in een 1-2 overwinning voor Tsjechië. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Oscar Bobb, waarmee Norway met 1-0 de leiding nam. Czech Republic kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van David Zima , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 85e minuut zette Antonin Barak zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Czech Republic de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Willy Delajod, waardoor Tsjechië dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Noorwegen - Tsjechië 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noorwegen - Tsjechië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Norway Doelpunt Oscar Bobb met assist van Fredrik Bjørkan Norway 1-0
28' Gele kaart Norway Gele kaart voor Alexander Sørloth Norway
36' Doelpunt Czech Republic Doelpunt David Zima  met assist van Tomas Soucek  Czech Republic 1-1
46' Wissel Norway Wissel Kristian Thorstvedt voor Patrick Berg Norway
61' Wissel Czech Republic Wissel Antonin Barak voor Ladislav Krejci Czech Republic
61' Wissel Czech Republic Wissel Adam Hlozek voor Pavel Šulc Czech Republic
61' Wissel Czech Republic Wissel David Jurásek voor Jaroslav Zeleny Czech Republic
73' Wissel Czech Republic Wissel Ondrej Lingr voor Mojmir Chytil Czech Republic
73' Wissel Czech Republic Wissel Michal Sadilek voor Lukas Provod Czech Republic
75' Wissel Norway Wissel Aron Dønnum voor Oscar Bobb Norway
75' Wissel Norway Wissel Jørgen Strand Larsen voor Erling Haaland Norway
84' Gele kaart Norway Gele kaart voor Andreas Hanche-Olsen Norway
85' Doelpunt Czech Republic Doelpunt Antonin Barak Czech Republic 1-2
86' Wissel Norway Wissel Hugo Vetlesen voor Martin Ødegaard Norway
88' Wissel Czech Republic Wissel Tomas Chory voor Patrik Schick Czech Republic
Video hoogtepunten en samenvatting Noorwegen - Tsjechië
Opstellingen Noorwegen - Tsjechië
De opstellingen van Noorwegen en Tsjechië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Noorwegen gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Tsjechië zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ivan Hašek
Voorbeschouwing Noorwegen - Tsjechië

Noorwegen en Tsjechië treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Willy Delajod en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Noorwegen en Tsjechië elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.