Nabeschouwing Senegal - Gabon (3-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 22 maart 2024 - 20:30 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Senegal het vrijdag 22 maart 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Gabon. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Léopold Sédar Senghor in Dakar.

Via de Senegal - Gabon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Senegal - Gabon (3-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Senegal en Gabon is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 3-0 overwinning voor Senegal. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Aaron Appindangoyé zette Senegal op een 1-0 voorsprong in de 12e minuut van de wedstrijd. Senegal vergrootte in de 44e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mikayil Faye op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Sadio Mané van Senegal die de 3-0 wist te maken in de 92e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stéphanie Frappart, waardoor Senegal dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Senegal - Gabon 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Senegal - Gabon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Eigen doelpunt Senegal Eigen doelpunt Aaron Appindangoyé Senegal 1-0
34' Gele kaart Senegal Gele kaart voor Ahmadou Bamba Dieng Senegal
36' Gele kaart Senegal Gele kaart voor Abdoulaye Seck Senegal
43' Gele kaart Gabon Gele kaart voor Clech Loufilou Gabon
44' Doelpunt Senegal Doelpunt Mikayil Faye Senegal 2-0
49' Gele kaart Senegal Gele kaart voor Pathé Ciss Senegal
64' Wissel Senegal Wissel Habib Diallo voor Ahmadou Bamba Dieng Senegal
64' Wissel Senegal Wissel Boulaye Dia voor Nicolas Jackson Senegal
64' Wissel Senegal Wissel Sadio Mané voor Iliman Ndiaye Senegal
64' Wissel Gabon Wissel Edlin Essang Matouti voor David Sambissa Gabon
64' Wissel Gabon Wissel Alex Moucketou-Moussounda voor Aaron Appindangoyé Gabon
64' Wissel Gabon Wissel Axel Meye voor Orphé Mbina Gabon
64' Wissel Gabon Wissel Jérémy Oyono voor Stane Essono Gabon
71' Gele kaart Senegal Gele kaart voor Seydou Sano Senegal
73' Wissel Senegal Wissel Habib Diarra voor Pape Matar Sarr Senegal
73' Wissel Senegal Wissel Dion Lopy voor Ismaïla Sarr Senegal
80' Wissel Gabon Wissel Eric Baboué Bocoum voor Clech Loufilou Gabon
80' Wissel Senegal Wissel Ismail Jakobs voor Mikayil Faye Senegal
80' Wissel Gabon Wissel Moussango Obounet voor Shavy Babicka Gabon
92' Doelpunt Senegal Doelpunt Sadio Mané met assist van Habib Diallo Senegal 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Senegal - Gabon
Opstellingen Senegal - Gabon
De opstellingen van Senegal en Gabon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Senegal gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Gabon zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.