Nabeschouwing Uganda - Ghana (2-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 17:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Uganda het dinsdag 26 maart 2024 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Ghana.

Via de Uganda - Ghana live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Uganda - Ghana (2-2)

De Vriendschappelijk internationaal 2024 wedstrijd tussen Uganda en Ghana geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Jerome Opoku, waarmee Ghana met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van S. Mukwala in de 23e minuut zorgde er even later voor dat Uganda weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 28e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Jordan Ayew van Ghana die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Shaban de 2-2 maakte voor Uganda. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen. In de 89e minuut moest Ghana verder met een man minder, nadat Mohammed Salisu  een tweede gele kaart kreeg. In de 93e minuut werd opnieuw een speler van het veld gestuurd met een rode kaart. Alidu Seidu van Ghana was degene die voortijdig naar de kleedkamer werd verwezen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Uganda - Ghana 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Uganda - Ghana teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Ghana Doelpunt Jerome Opoku met assist van Jordan Ayew Ghana 0-1
8' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Edmund Addo Ghana
8' Gele kaart Ghana Gele kaart voor E. Addo Ghana
21' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Ebenezer Annan Ghana
23' Penalty Uganda Penalty S. Mukwala Uganda 1-1
28' Penalty Ghana Penalty Jordan Ayew Ghana 1-2
46' Wissel Uganda Wissel K. Watambala voor T. Mutyaba Uganda
46' Wissel Uganda Wissel Halid Lwaliwa voor Toby Sibbick Uganda
60' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Jordan Ayew Ghana
65' Wissel Ghana Wissel T. Lamptey voor Denis Odoi Ghana
65' Wissel Ghana Wissel Amankwah Forson voor E. Nuamah Ghana
65' Wissel Ghana Wissel Mohammed Salisu  voor Edmund Addo Ghana
65' Wissel Ghana Wissel Alidu Seidu voor Abu Francis Ghana
69' Wissel Uganda Wissel Moses Aliro voor Denis Kaka Omony Uganda
69' Gele kaart Uganda Gele kaart voor Rogers Mato Uganda
69' Wissel Uganda Wissel M. Shaban voor S. Mukwala Uganda
69' Gele kaart Ghana Gele kaart voor Mohammed Salisu  Ghana
78' Wissel Ghana Wissel André Ayew  voor Jordan Ayew Ghana
82' Doelpunt Uganda Doelpunt M. Shaban Uganda 2-2
89' Tweede gele kaart Ghana Tweede gele kaart voor Mohammed Salisu  Ghana
93' Gele kaart Uganda Gele kaart voor M. Aliro Uganda
91' Wissel Ghana Wissel Ibrahim Osman voor A. Fatawu Ghana
93' Rode kaart Ghana Rode kaart voor Alidu Seidu Ghana
93' Gele kaart Uganda Gele kaart voor Moses Aliro Uganda
Video hoogtepunten en samenvatting Uganda - Ghana
Opstellingen Uganda - Ghana
De opstellingen van Uganda en Ghana zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.