Nabeschouwing Zambia - Zimbabwe (2-2) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 23 maart 2024 - 13:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Zambia het zaterdag 23 maart 2024 om 13:00 uur in eigen huis op tegen Zimbabwe.

Via de Zambia - Zimbabwe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zambia - Zimbabwe (2-2)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Zambia en Zimbabwe is onder leiding van scheidsrechter Dickens Mimisa geëindigd in een 2-2 overwinning voor Zimbabwe. Na 45 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Zambia kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Stoppila Sunzu. Zambia vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Clatous Chama op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 32e minuut wist Zimbabwe de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Macauley Bonne.

Na 47 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Walter Musona de 2-2 maakte voor Zimbabwe.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 winst voor Zimbabwe.

LIVE Zambia - Zimbabwe 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zambia - Zimbabwe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Zambia Doelpunt Stoppila Sunzu met assist van Kennedy Musonda Zambia 1-0
24' Doelpunt Zambia Doelpunt Clatous Chama met assist van Emmanuel Banda Zambia 2-0
32' Doelpunt Zimbabwe Doelpunt Macauley Bonne met assist van Daniel Msendami Zimbabwe 2-1
47' Doelpunt Zimbabwe Doelpunt Walter Musona met assist van Gerald Takwara Zimbabwe 2-2
48' Gele kaart Zambia Gele kaart voor Dominic Chanda Zambia
46' Wissel Zambia Wissel Gift Prosper Mphande voor Dominic Chanda Zambia
71' Wissel Zambia Wissel Golden Mashata voor Ghampani Lungu Zambia
71' Wissel Zambia Wissel Frederick Mulambia voor Kennedy Musonda Zambia
72' Wissel Zimbabwe Wissel Junior Makunike voor Jordan Zemura Zimbabwe
79' Wissel Zimbabwe Wissel Divine Lunga voor Macauley Bonne Zimbabwe
93' Wissel Zambia Wissel Toaster Nsabata voor Lawrence Mulenga Zambia
1' Penalty gescoord in shootout Zambia Penalty gescoord in shootout Patson Daka Zambia 1-0
2' Penalty gemist in shootout Zimbabwe Penalty gemist in shootout Walter Musona Zimbabwe 1-0
3' Penalty gemist in shootout Zambia Penalty gemist in shootout Emmanuel Banda Zambia 1-0
4' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Gerald Takwara Zimbabwe 1-1
5' Penalty gemist in shootout Zambia Penalty gemist in shootout Toaster Nsabata Zambia 1-1
6' Penalty gemist in shootout Zimbabwe Penalty gemist in shootout Divine Lunga Zimbabwe 1-1
7' Penalty gescoord in shootout Zambia Penalty gescoord in shootout Gift Prosper Mphande Zambia 2-1
8' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Tino Kadewere Zimbabwe 2-2
9' Penalty gescoord in shootout Zambia Penalty gescoord in shootout Clatous Chama Zambia 3-2
10' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Marshall Munetsi Zimbabwe 3-3
11' Penalty gescoord in shootout Zambia Penalty gescoord in shootout Golden Mashata Zambia 4-3
12' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Andy Rinomhota Zimbabwe 4-4
13' Penalty gescoord in shootout Zambia Penalty gescoord in shootout Benedict Chepeshi Zambia 5-4
14' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Donovan Bernard Zimbabwe 5-5
15' Penalty gemist in shootout Zambia Penalty gemist in shootout Stoppila Sunzu Zambia 5-5
16' Penalty gescoord in shootout Zimbabwe Penalty gescoord in shootout Daniel Msendami Zimbabwe 5-6
Video hoogtepunten en samenvatting Zambia - Zimbabwe
Opstellingen Zambia - Zimbabwe
De opstellingen van Zambia en Zimbabwe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zambia gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Zimbabwe zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.