Nabeschouwing Zweden - Estland (2-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Vrijdag 12 januari 2024 - 19:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Zweden het vrijdag 12 januari 2024 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Estland. De wedstrijd wordt gespeeld in Paphiako Athlítiko Kentro in Paphos.

Via de Zweden - Estland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Estland (2-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Zweden en Estland is onder leiding van scheidsrechter Kyriakos Athanasiou geëindigd in een 2-1 overwinning voor Zweden. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Kevor Palumets, waarmee Estonia met 0-1 de leiding nam. Sweden kwam in de 30e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Nanasi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette I. Kiese Thelin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sweden de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kyriakos Athanasiou, waardoor Zweden dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Zweden - Estland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Estland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

19' Doelpunt Estonia Doelpunt Kevor Palumets Estonia 0-1
30' Doelpunt Sweden Doelpunt S. Nanasi Sweden 1-1
35' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Nikita Mihhailov Estonia
39' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Anton Eriksson Sweden
46' Wissel Estonia Wissel Mihkel Ainsalu voor Konstantin Vassiljev   Estonia
46' Wissel Estonia Wissel Ken Kallaste voor Nikita Mihhailov Estonia
46' Wissel Estonia Wissel Mark Anders Lepik voor Sergei Zenjov Estonia
46' Wissel Estonia Wissel Rasmus Peetson voor Nikita Baranov Estonia
46' Wissel Estonia Wissel Robi Saarma voor Ramol Sillamaa Estonia
53' Doelpunt Sweden Doelpunt I. Kiese Thelin met assist van T. Ali Sweden 2-1
59' Wissel Sweden Wissel Samuel Leach Holm voor Armin Gigovic Sweden
59' Wissel Sweden Wissel L. Bergvall voor S. Nanasi Sweden
59' Wissel Sweden Wissel Oscar Pettersson voor T. Ali Sweden
59' Wissel Sweden Wissel O. Rosengren voor Nahir Besara  Sweden
72' Wissel Estonia Wissel Edgar Tur voor Kristo Hussar Estonia
73' Wissel Estonia Wissel Nikita Vassiljev voor Martin Miller Estonia
77' Wissel Sweden Wissel Kevin Ackermann voor J. Karlsson Sweden
77' Wissel Sweden Wissel E. Ahlstrand voor Anton Salétros Sweden
77' Wissel Sweden Wissel J. Persson voor I. Kiese Thelin Sweden
84' Gele kaart Estonia Gele kaart voor Karl Andre Vallner Estonia
87' Wissel Estonia Wissel Oskar Hoim voor Kevor Palumets Estonia
88' Wissel Estonia Wissel Robert Veering voor Marco Lukka Estonia
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Estland
Opstellingen Zweden - Estland
De opstellingen van Zweden en Estland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Estland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Jan Olof Andersson
Formatie 5-3-2
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Zweden - Estland

Zweden en Estland treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kyriakos Athanasiou en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zweden en Estland in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 31 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zweden. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Zweden favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Estland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.