Nabeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo (2-1) || Primera División 2016/2017

Maandag 19 december 2016 - 20:45 uur

In de Primera División 2016/2017 neemt Athletic Club het maandag 19 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Celta de Vigo. De wedstrijd wordt gespeeld in San Mamés Barria in Bilbao.

Via de Athletic Club - Celta de Vigo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo (2-1)

Het Primera División duel tussen Athletic Club en Celta de Vigo is onder leiding van scheidsrechter David Fernandez Borbalan geëindigd in een 2-1 overwinning voor Athletic Club. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 54e minuut dacht Celta de Vigo op voorsprong te komen via een doelpunt van Iago Aspas. Helaas voor Celta de Vigo werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 80e minuut kreeg F. Roncaglia van Celta de Vigo voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Celta de Vigo de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Aduriz dacht na 82 minuten te scoren voor Athletic Club, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 93e minuut scoorde Athletic Club via San José, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter David Fernandez Borbalan voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

LIVE Athletic Club - Celta de Vigo 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Athletic Club - Celta de Vigo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Mikel Vesga Athletic Club
38' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor P. Hernández Celta de Vigo
41' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor J. Guidetti Celta de Vigo
46' Wissel Athletic Club Wissel San José voor Mikel Vesga Athletic Club
54' Doelpunt Celta de Vigo Doelpunt Iago Aspas met assist van T. Bongonda Celta de Vigo
56' Gele kaart Celta de Vigo Gele kaart voor F. Roncaglia Celta de Vigo
58' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Raúl García Athletic Club
63' Wissel Athletic Club Wissel Susaeta voor Muniain Athletic Club
71' Wissel Celta de Vigo Wissel M. Díaz voor J. Guidetti Celta de Vigo
73' Wissel Athletic Club Wissel Sabin voor Raúl García Athletic Club
79' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Lekue Athletic Club
80' Tweede gele kaart Celta de Vigo Tweede gele kaart voor F. Roncaglia Celta de Vigo
82' Penalty Athletic Club Penalty Aduriz Athletic Club
82' Wissel Celta de Vigo Wissel Sergi Gómez voor Iago Aspas Celta de Vigo
86' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Yeray Álvarez Athletic Club
86' Wissel Celta de Vigo Wissel P. Sisto voor T. Bongonda Celta de Vigo
93' Doelpunt Athletic Club Doelpunt San José met assist van Iñaki Williams Athletic Club
Video hoogtepunten en samenvatting Athletic Club - Celta de Vigo
Opstellingen Athletic Club - Celta de Vigo
De opstellingen van Athletic Club en Celta de Vigo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Athletic Club gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Celta de Vigo zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Athletic Club - Celta de Vigo

Athletic Club en Celta de Vigo treffen elkaar in de 16e speelronde van de Primera División van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter David Fernandez Borbalan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Athletic Club en Celta de Vigo in de Primera División vond plaats op 1 mei 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is Athletic Club favoriet. De thuisploeg wist 6 keer te winnen, terwijl Celta de Vigo slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.