Nabeschouwing Sporting Gijón - Athletic Club (2-1) || Primera División 2016/2017

Zondag 21 augustus 2016 - 18:15 uur

In de Primera División 2016/2017 neemt Sporting Gijón het zondag 21 augustus 2016 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Athletic Club. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio Municipal El Molinón in Gijón.

Via de Sporting Gijón - Athletic Club live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Gijón - Athletic Club (2-1)

Het Primera División duel tussen Sporting Gijón en Athletic Club is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sporting Gijón. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 50e minuut dacht Sporting Gijón op voorsprong te komen via een doelpunt van D. Čop. Helaas voor Sporting Gijón werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 53e minuut was het Sporting Gijón dat via Víctor Rodríguez dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter. Viguera dacht na 86 minuten te scoren voor Athletic Club, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

LIVE Sporting Gijón - Athletic Club 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Gijón - Athletic Club teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor Isma López Sporting Gijón
45' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor F. Amorebieta Sporting Gijón
50' Doelpunt Sporting Gijón Doelpunt D. Čop met assist van Burgui Sporting Gijón
53' Doelpunt Sporting Gijón Doelpunt Víctor Rodríguez met assist van Moi Gómez Sporting Gijón
56' Wissel Athletic Club Wissel Muniain voor Susaeta Athletic Club
59' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor A. Laporte Athletic Club
60' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Bóveda Athletic Club
63' Wissel Sporting Gijón Wissel Xavi Torres voor Sergio Álvarez Sporting Gijón
64' Wissel Athletic Club Wissel Viguera voor Raúl García Athletic Club
73' Wissel Sporting Gijón Wissel Akram Afif voor Burgui Sporting Gijón
75' Gele kaart Athletic Club Gele kaart voor Muniain Athletic Club
75' Wissel Athletic Club Wissel Mikel Vesga voor San José Athletic Club
84' Wissel Sporting Gijón Wissel Carlos Castro voor D. Čop Sporting Gijón
86' Doelpunt Athletic Club Doelpunt Viguera met assist van Iñaki Williams Athletic Club
89' Gele kaart Sporting Gijón Gele kaart voor Pichu Cuéllar Sporting Gijón
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Gijón - Athletic Club
Opstellingen Sporting Gijón - Athletic Club
De opstellingen van Sporting Gijón en Athletic Club zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Sporting Gijón - Athletic Club

Sporting Gijón en Athletic Club treffen elkaar in de 1e speelronde van de Primera División van het seizoen 2016/2017. Beide teams zullen het nieuwe Primera División seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Gijón en Athletic Club in de Primera División vond plaats op 6 maart 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Athletic Club. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Athletic Club favoriet. 4 keer wist de ploeg van Sporting Gijón te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Sporting Gijón. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.